ITBS Internationaal Tehuis voor Buitenlandse Studenten Voor meer informatie contacteer ons

Het Internationaal Tehuis voor Buitenlandse Studenten (ITBS) is een non-profit organisatie die als specifiek doel heeft bij te dragen tot de integratie van studenten uit ontwikkelingslanden tijdens hun opleiding in België. Het ITBS stelt hiervoor accommodatie ter beschikking voor studenten, doctorandi en stagiairs uit Afrika, Azië en Latijns-Amerika. Het ITBS telt drie huizen, gelegen in verschillende locaties in Antwerpen.

Het ITBS staat voor een “thuis-weg-van-huis atmosfeer”. Het ITBS is niet zomaar een studentenhuis, het is een ontmoetingsplaats voor studenten uit de hele wereld.

In elk van onze huizen is een verantwoordelijke aanwezig die de studenten met raad en daad bijstaat. Ze helpen je bij het zoeken naar een geschikte kamer, bij administratieve formaliteiten in lokale besturen, etc. Ze maken je graag wegwijs in Antwerpen en staan steeds klaar met een luisterend oor.

Op deze website vind je meer informatie over onze huizen en kamers en kan je ook een heleboel foto’s bekijken. We wensen je alvast veel plezier bij het verkennen van onze website en hopen je weldra te mogen verwelkomen in één van onze huizen.

 

Afstand van en naar Antwerpen Centraal Station

nearby places
  • 2.1 km (8min) -- van Molenstraat 56 -- naar Antwerpen Centraal Station
  • 2.0 km (25min) -- van Molenstraat 56 -- naar Antwerpen Centraal Station
  • 2.1 km (14min) -- van Molenstraat 56 -- naar Antwerpen Centraal Station
ITBS
en_USEnglish